Riso alla cantonese/Orez chinezesc(dupa reteta cantoneza)

Reteta chineza f.intalnita in restaurantele chinezesti...este o reteta f.simpla...
- orezul (cu bob normal sau basmati cu bob lung in reteta originala) se fierbe in multa apa sarata(a nu se fierbe prea mult,de preferat se scoate cu 1-2 minute inainte de a fi fiert...asta cam 12 minute)
- separat se sparge un ou se sareaza,pipereaza si se pune intr-o tigaie antiaderenta cu f. putin ulei  ca si pentru o omleta dar in strat subtire...se mesteca incontinuu in oua 10-15 secunde pana se coc...se scot pe o farfurie
- intr-o tigaie se rumenesc in f. putin ulei( daca nu esti la dieta :-) poti sa rumenesti usor cubuletele de sunca in unt)..apoi la final pui o mana de mazare fina(mica) (proaspata sau congelata)..mai lasi cateva minute sa se coaca mazarea(daca boabele sunt fine este gata in putine minute)




- cand ai pus masa pui intr-o tigaie omleta franjuri,sunca si mazarea,orezul racit complet( iese mai bine daca l-ai tinut putin la frigider,sa se raceasca bine ,altfel iese ca un pilaf)...daca vrei mai pui putin ulei sau unt si mesteci incet dar incontinuu pana se incalzeste bine totul...
  Daca vrei (si ai prin casa) poti pune si sos de soia  .
  Daca vrei sa o faci diferita poti sa incerci si cu gamberi(creveti) in loc de sunca presata.

Commenti

Posta un commento