Hamsii fripte in marinatura picanta

In zona in care locuim noi aceasta reteta se face foarte des,este o varianta a retetei "hamsii "in carpione"  adica hamsii proaspete,fripte,apoi pese intr-o marinatura facuta cu :o parte apa,o parte otet,o parte vin alb sau doar vin si otet) la fiert cu foi de salvie,felii de usturoi sau ceapa),sare,piper.La aceasta reteta insa folosesc ardei iute,ceapa,vin alb si otet.
Ai nevoie de :
- hamsii proaspete
pentru marinatura :
- o parte otet,o parte vin alb,o parte apa(eu nu o folosesc deoarece prefer o marinatura mai puternica)
- sare,piper
- 1 ceapa
-un ardei iute proaspat.
Hamsiile proaspete se curata ,se prajesc ca si aici http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/hamsii-proaspete-fripte.htmlhttp://lorenaincucina.blogspot.it/2012/03/hamsii-proaspete-fripte.html .De obicei prepar aceasta reteta dupa ce am facut hamsii fripte si ne-au ramas mai multe.Intr-o craticioara se pune otetul,vinul alb si apa(in parti egale sau in functie de gustul fiecaruia,depinde de cat de acrisoara preferati marinatura,eu nu pun deloc apa).Pui si ceapa taiata felii subtiri,si ardeiul tot felii,daca vrei si niste boabe de piper.Se lasa sa fiarba 5-10 minute,oricum ceapa nu trebuie sa fie moale,trebuie sa fie inca nefiarta,crocanta.se lasa sa se raceasc putin,apoi se pune peste hamsiile fripte si puse deja intr-un castron mai mare,sau chiar o cutie cu capac,deoarece acum trebuie sa fie puse la rece,sa se marineze macar cateva ore.Sunt delicioase !

Commenti