Minestrone di polpette speciali / Ciorba de perisoare

Pentru perisoare ai nevoie de :
- 500 g carne tocata (porc,vita sau amestec)
- 1 ceapa
- 2-3 linguri de orez
- 1 ou
- sare,piper
- patrunjel (sau marar)
Pentru ciorba ai nevoie de :
- carne cu os
- 1 ceapa
- o radacina de patrunjel(sau pastarnac,sau telina)
- 1 ardei gras(eu am pus rosu)
- 1 morcov
- 1-2 linguri orez
- 1 ou
- leustean sau patrunjel
- sos de rosii(bulion sau rosii in conserva)
- 1 cartof
- suc de lamaie (sau zeama de varza,bors pentru acrit daca doriti)
- sare,piper
- smantana (optional),ardei iute(optional)
Intr-o oala mai mare se pune carnea cu os,se lasa sa fiarba (cu o spumiera luam spuma).Adaugati sare si piper.Cand carnea a fiert pe jumatate se adauga toate legumele scrise mai sus, tocate potrivit.Dupa 10 minute poti adauga orezul si cartofii taiati cuburi(puteti opta doar pe orez sau doar pe cartofi),apoi cand incepe totul sa clocoteasca puteti pune si perisoarele.Cand totul este aproape gata poti pune si rosiile(sos de rosii sau rosii in conserva) si sa acresti ciorba cu ce doresti(zeama de varza,suc de lamaie,bors).Dupa cateva minute de fiert eu bat oul si-l pun in oala,mestecand cu lingura,apoi sting focul si pun leustean sau patrunjel tocat marunt.Se serveste cu smantana si ardei iute(daca doriti).
Perisoarele se fac amestecand carnea tocata cu orezul,ceapa tocata marunt,oul,sarepiper,si verdeata(patrunjel sau marar)
ITALIANO
Questa e una delle ricette di minestre rumene.
Per le polpette di carne è necessario:
- 500 g carne macinata (maiale, manzo o mista)
- 1 cipolla
- 2-3 cucchiai di riso
- 1 uovo
- sale e pepe
- prezzemolo (o aneto)
Per il minestrone avete bisogno:
- carne con osso
- 1 cipolla
- una radice di prezzemolo (o pastinaca, o sedano)
- 1 peperone verde (io ho usato rosso)
- 1 carota
- 1-2 cucchiai di riso
- 1 uovo
- levistico o prezzemolo
- salsa di pomodoro (passata di pomodoro o pomodori in scatola)
- 1 patata
- succo di limone (o liquido dei crauti per inacidirsi,se lo si desidera)
- sale e pepe
In una casseruola mettere carne con l'osso, portate a ebollizione (prendere la schiuma con un mestolo forato). Aggiungere il sale e pepe.Quando la carne e a metta cottura, aggiungere tutte le verdure scritte sopra, tagliate a pezzi piccoli.Dupa 10 minuti aggiungere il riso e le patate tagliate a dadini (si può scegliere solo riso o solo patate), poi quando comincia tutto a bollire si possono mettere le polpette di carne e riso("perisoare").Dopo altri 10 minuti puoi mettere il pomodoro (salsa di pomodoro o pomodori in scatola) e puoi  inacidire il minestrone con succo di limone (o liquido dei crauti,se lo si desidera) .Dopo pochi minuti ho battuto uovo e l'ho messo nella pentola, mescolare con un cucchiaio, quindi spegnere il fuoco e mettere levistico o prezzemolo tritato.Si mangia con 1 cucchiaio di panna acida e peperoncino(se volete).
Le polpette"speciali" di carne e riso si fanno mescolando la carne tritata con il riso,cipolla tagliata finemente,sale,pepe,l'uovo.

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