Miel inabusit cu rozmarin,vin alb si usturoi

O reteta pe care o prepar foarte repede seara,inainte de a veni sotul acasa,fiind carnea lui preferata.Daca carnea este de la un miel mic,se va face in putin timp.
Ai nevoie de :
- carne de miel(eu am folosit cateva felii dintr-o pulpa de miel,dar puteti folosi si carrè de miel)
- un catel de usturoi
- sare,piper
- 1-2 ramuri de rozmarin
- un pahar vin alb
- putin ulei pentru rumenit
Mielul taiat in bucati potrivite se rumeneste putin pe ambele parti intr-o tigaie cu putin ulei,impreuna cu usturoiul taiuat felii si frunzulitele de rozmarin,dupa cateva minute puneti vinul alb sec si lasati sa se evapore vinul,apoi puneti putina apa,sare,piper,acoperiti si reduceti focul la minim,Din cand in cand mai mestecati in carne si daca este nevoie mai adaugati putina apa,pana cand carnea nu este moale(de obicei in 30-40 minute este gata).Serviti cu mamaliguta sau simplu,cu sosul din tigaie peste carne(eliminati din grasime)!
P.s. daca vedeti in poze bucati diferite de carne e pentru ca am facut reteta de mai multe ori si am amestecat pozele intre ele.

Commenti