Uova strappazzate con asparagi

Am vazut aceasta reteta aici dar am modificat putin reteta deoarece cred ca s-a folosit prea multa smanatana(800ml),apoi sofranul costa foarte mult ca sa-l pui in aceasta reteta.Daca aveti sofran puteti sa-l puneti,eu nu am pus.Ouale oricine le are in casa,costa ieftin iar in loc de sparanghel puteti folosi ciuperci sau fasole verde,cartofi innabusiti,ardei gras,dovlecel...etc
Ai nevoie de :
- 6 oua
- sparanghel 500 grame
- o bucatica de unt
- o,5 litri smantana
- sare,piper
- 1-2 fire de ceapa verde
Sparanghelul se curata de partea lemnoasa si de partea externa cu un curatator de cartofi (citeste aici)apoi se taie in bucati de 1-2 cm ,se pun in tigaie cu putin unt si putina apa,sare si piper,lasi cu capacul pus cateva minute apoi poti pune ceapa verde taiata potrivit ,acoperi din nou cu capacul ,apoi lasi pana sparanghelul si ceapa devin moi.Intr-un castron pune ouale,smantana,sare si piper,bati bine apoi aceasta compozitie pune-o in tigaie peste sparanghel si ceapa verde,mesteca bine incat ouale sa ramana bucati...Serveste imediat.
Pozele sunt facute la jumatate de reteta,pentru 3 oua.

Commenti