Cand am posibilitatea de a cumpara ton proaspat( si sunt sigura ca e proaspat) imi place sa prepar aceasta reteta(sau carpaccio de ton http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/04/carpaccio-de-ton.html).De obicei o prepar vara,ca si cina,fiind destul de satioasa.
Ai nevoie de :
- ton proaspat
- capere(in otet sau desarate)
- 1 -2 castraveti murati(mici)
- o frunza de ceapa verde
- masline
- ulei de masline (cat e nevoie)
Tonul de taie in bucati subtiri,apoi in cubulete,intr-un castro se pun impreuna cu tonul : caperele tocate marunt,castraveciori tocati marunt,ceapa verde,uleiul de masline,suc de lamaie(dupa preferinta)...nu ai nevoie de sare deoarece masline si caperele sunt deja sarate(cel putin eu nu am mai pus sare).Se serveste imediat .Citeste aici mai multe despre ton http://lorenaincucina.blogspot.it/2012/04/carpaccio-de-ton.html si tonul proaspat .
Commenti
Posta un commento